donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Negatief zwemadvies Strand Noordwestzijde Zevenhuizerplas

Vrijdag 16 juni is er een negatief zwemadvies gegeven voor Strand Noordwestzijde in de Zevenhuizerplas. Bij het strand van Nesselande aan de andere zijde van de plas is het momenteel wel veilig om te zwemmen.

Bij de plas aan de kant van Oud Verlaat wordt sinds 16 juni ontraden om te zwemmen, omdat mensen last kunnen krijgen van zwemmersjeuk. Dit wordt veroorzaakt door kleine wormpjes in het water. Deze gaan vanzelf dood en kunnen verder geen kwaad. Wel veroorzaakt het jeuk en bultjes.

Aan de andere zijde van de Zevenhuizerplas, bij het strand van Nesselande, geldt een positief zwemadvies.

Zwemadvies

Actueel zwemadvies is via zwemwater.nl terug te vinden. Aan de hand van actuele meetgegevens is per zwemlocatie te zien wat het zwemadvies is.

Laatste Nieuws

spot_img