dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Saar Hoogendoorn nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft sinds woensdag 17 mei een nieuwe kinderburgemeester. Saar Hoogendoorn uit Zevenhuizen ging er tijdens een stemming vandoor met de winst. Saar gaf in een presentatie aan dat met name de speeltuinen aangepast moesten worden, en oversteekplaatsen beter worden verlicht.

Saar moest net als 8 andere kandidaten van de kindergemeenteraad een presentatie geven waarom hij of zij burgemeester wilde worden. Vervolgens moest de oude kindergemeenteraad hun stem uitbrengen om een nieuwe kinderburgemeester voor aankomend jaar te kiezen. Saar volgt de oude kinderburgemeester Thomas schouten op.

De kindergemeenteraad assisteert de burgemeester en wethouders bij ceremoniele taken, zoals opening van activiteiten, mee met de Aubade tijdens Koningsdag en de dodenherdenking. Ook wordt er in de kindergemeenteraad serieus vergaderd hoe de voorzieningen voor kinderen verbeterd kunnen worden.

 

Laatste Nieuws

spot_img