dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Uitslaande brand verwoest schuur op terrein Het Leefgoed Olifant Groenendijk Nieuwerkerk aan den IJssel

Op het terrein van Het Leefgoed Olifant aan de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft afgelopen nacht een uitslaande brand gewoed. De brand ontstond in een schuur en werd pas opgemerkt toen de vlammen uit het pand sloegen. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar grote brand vanwege de waterwinning.

De brandweer heeft nog geprobeerd het vuur te blussen, maar dit bleek vanwege de dakconstructie van de schuur vrijwel onmogelijk. Hierop is besloten om de brand gecontroleerd te laten uitbranden. De brandweer heeft vervolgens ingezet op het behouden van omliggende panden, zoals de locatie zelf.

Vanwege de vele rookontwikkeling die in de richting van Ouderkerk aan den IJssel trok is er een bericht uitgestuurd. Mensen werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Na enkele uren gaf de brandweer het sein brandmeester. Het nablussen gaat nog een geruime tijd in beslag nemen.

 

Laatste Nieuws

spot_img