dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Tennisclub Zevenhuizen gaat verhuizen en krijgt plekje in de Swanladriehoek

Tennisclub Zevenhuizen moet binnenkort gaan verhuizen vanaf de huidige locatie op van ’t Verlaat naar de Swanladriehoek. Op de huidige locatie staat nieuwbouw van woningen en een zorgcentrum gepland.

Afgelopen donderdag werden er drie opties voorgelegd aan het bestuur en buitengewone leden. Van deze opties werd er gekozen voor de bouw van een prachtig nieuw clubhuizen, 7 tennisbanen en 4 padelbanen in een hal.

Voorzitter Ferry van Wijnen vertelt: ‘Ik ben trots op deze belangrijke mijlpaal voor de club. De aanleg van een extra tennisbaan en de padelbanen garandeert een op de toekomst gericht sportaanbod voor jong en oud. Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en gaat bijdragen aan het verder realiseren van een (financieel) gezonde club met voldoende leden.’

De tennisclub gaat zelf ongeveer 1,2 miljoen euro investeren om dit mogelijk te maken en gaat op die manier haar eigen groei financieren. Van Wijnen: ‘Met het bedrag wat we van de gemeente kregen konden we eenzelfde park neer leggen als nu met zes tennisbanen en een klein clubhuis. Maar onze ambities liggen hoger dan dat! Mooi bij-effect van de padelhal is dat er geen sprake zal zijn van geluidsoverlast voor de omwonenden, toch een punt van discussie te laatste tijd.’

Het park wordt in eigen beheer door de club gebouwd. De verhuizing is voorzien in het 3e of 4e kwartaal van 2024. ‘We zijn hier nog wel afhankelijk van wat belangrijke stappen van de gemeente’, stelt Sander Poot. ‘Toegangsweg en nutsvoorzieningen zijn nodig om snel te starten met de bouw. Ook is er een aanpassing nodig van het recent vastgestelde bestemmingsplan. Hopelijk is dit allemaal snel te realiseren.’

De club verwacht een snelle groei van het aantal leden, net als bij andere clubs met padel het geval is. Tegen een zeer toegankelijk tarief kunnen zij straks, net als nu, onbeperkt tennissen. Voor een uur padellen wordt dan een apart uurtarief gerekend. De leden krijgen hier uiteraard een fikse korting én voorrang t.o.v. de zogenaamde externe verhuur.

Penningmeester Fred Boevé: ‘We gaan de banen ook extern verhuren straks, dat is nodig om dit financieel rond te krijgen. Hiervoor zal een marktconform tarief gelden, maar met de voordelige tarieven in onze, door vrijwilligers gerunde, bar zeker een interessante optie voor de padellers die af en toe bij ons een baan willen huren. Een baan zal dan online te reserveren zijn via Meet&Play van de KNLTB.’

Vragen over onze vereniging? Of wil je alvast lid worden om nu alvast te kunnen tennissen en straks zeker te zijn van een plekje? Neem gerust contact op via info@tennisclubzevenhuizen.nl

Laatste Nieuws

spot_img