donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Lionsclub Zevenhuizen schenkt oefen-AED aan EHBO-vereniging

Lionsclub Zevenhuizen heeft een oefen-AED geschonken aan EHBO Zevenhuizen. De schenking is mogelijk gemaakt door de opbrengsten uit eerder georganiseerde activiteiten.

Met de opbrengsten van door Lionsclub Zevenhuizen georganiseerde activiteiten, zoals de Lions Rottemerenloop, de Lions Zuidplas rally of de plantenmarkt, ondersteunt Lionsclub Zevenhuizen een aantal goede doelen. Eén van deze goede doelen is de EHBO-vereniging in Zevenhuizen.

President Steven Hendriks van de Lionsclub overhandigde de oefen-AED aan voorzitter John Vente van de EHBO-vereniging. “Als Lionsclub ondersteunen we graag concrete zaken. Een AED-trainer is dan daarvan een goed voorbeeld”, vertelt Hendriks.

EHBO Zevenhuizen verzorgt onder andere reanimatie-cursussen, waarbij mensen leren hoe om te gaan met een AED. “Bij een hartstilstand is het van belang om gelijk met reanimeren te starten”, legt Vente uit. “Hoe meer mensen weten hoe om te gaan met een AED, hoe beter het is.”

Elke seconde telt

In Zevenhuizen hangen steeds meer AED’s op openbare plekken. EHBO’ers en burgerhulpverleners kennen deze plekken en kunnen snel ter plaatse zijn om de reanimatie te starten tot een ambulance arriveert. Vente: “Elke seconde telt en daarom zijn we erg blij met deze AED-trainer, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen opleiden in het gebruik hiervan”.

Laatste Nieuws

spot_img