vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Grote militaire eindoefening in loods Bredeweg Zevenhuizen

Zevenhuizen was vandaag het decor van een grote militaire eindoefening. Militairen in opleiding werden deze morgen met een helikopter gedropt in Bergschenhoek. Daarna moesten zij zich verplaatsen per rubberboot over de Rotte naar Zevenhuizen.

De militairen worden na 30 weken opleiding te hebben gekregen, getest voor het echte werk in het veld. Hier wordt in kaart gebracht of zij de competenties hebben om verder te gaan met de opleiding.

In Zevenhuizen hebben ze vanavond om 19:00 uur de grote eindoefening gehouden waar zij zich 30 weken op hebben voorbereid. In een loods waar een illegale wapenopslag zou zitten moesten zij binnenvallen, maar werden zij zwaar onder vuur genomen. Echter viel het de bestuurders op de A12 ook op dat er mensen met zware wapens op het terrein liepen. Hierop zijn meerdere telefoontjes naar de hulpdiensten gekomen, een politiehelikopter rukte uit, veel politie en zelfs de DSI. Na een telefoontje van de oefenleiding kon alles gelukkig al snel inrukken. Volgens defensie zou de oefening al maanden geleden aangegeven te hebben dat de oefening zou plaatsvinden bij de veiligheidsregio. Na een korte onderbreking kon de oefening doorgaan en kon de loods worden binnengetreden.

Het kan zijn dat je ze aankomende nacht nog te voet tegenkomt. Ze zullen zich met de volledige uitrusting, dus ook inclusief de rubberboten te voet verplaatsen van Zevenhuizen naar de van Ghentkazerne in Rotterdam. Na een afstand van 25km te hebben afgelegd, worden zij rond 09:00 uur verwacht en krijgen ze de mariniersbaret uitgereikt.

Laatste Nieuws

spot_img