donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Nek aan nek race bij eventingwedstrijd Zuidplasruiters

Afgelopen weekend vonden bij de Zuidplasruiters opnieuw de eventingwedstrijden plaats. Tal van deelnemers streden samen met hun paarden en pony’s voor de eerste plaatst. Zaterdag was het zonovergoten dag, en ook zondag mocht het weer de pret niet drukken.

Het was even spannend hoe de prijzen in de top drie verdeeld zouden worden.  Zowel Marleen Oudega als Samantha Dijkstra hadden met hun paard een foutloos springparcours gereden en een foutloze cross binnen de ideale tijd.

De punten bij de stijljury gaven de doorslag. Marleen kwam als winnaar uit de bus en Samantha keerde met een tweede plaats huiswaarts. De derde plaats was voor de thuisvereniging rijdende Zuidplasruiter Emma van der Spek. Met haar paard Hitch had zij ook twee foutloze rondes, maar kwam in de cross iets later over de finish.

Ook bij de pony’s had de top drie allemaal een foutloos springparcours en een foutloze cross gereden.  Fenna Groen bereikte met Mondial de crossfinish binnen de ideale tijd, waardoor zij eerste werd. Roos Bosse deed 5 seconden langer over de cross en werd tweede. Dat te snel ook niet altijd goed is, gold voor Anna Barth. Zij kwam onder de ideale crosstijd binnen, wat resulteerde in de derde plaats.

Aanstaande zaterdag is bij de Zuidplasruiters een oefendressuurwedstrijd. Aanvang is 9 uur en toegang is vrij.

Laatste Nieuws

spot_img