dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Zuidplas heeft geen lokale omroep meer, huidige omroep stort subsidie deels terug naar gemeente

Stichting Gouda Media (SGM) heeft afgelopen maand de subsidie als aangewezen lokale omroep in Zuidplas grotendeels teruggestort aan de gemeente. Dat blijkt uit vragen die gesteld zijn aan de gemeente door de lokale nieuwswebsite Gouwe IJssel Nieuws.

Met het terugstorten van de subsidie lijkt het erop dat Zuidplas zonder Lokale Omroep komt te zitten. Het boterde al niet tussen de vrijwilligers binnen Omroep Zuidplas, en nu ligt ook de nieuwe omroep na een krappe drie jaar plat. Zuidplas heeft dus op dit moment geen actieve lokale omroep meer.

De stichting heeft in Zuidplas de status van Lokale Omroep, daarbij hoorde een gemeentelijke subsidie van 29.245 euro voor dit jaar. De subsidie is een gemeentelijke bekostiging, die ervoor moet zorgen dat een lokale omroep financiƫle middelen beschikbaar heeft voor huisvesting, apparatuur en andere onkosten.

Gouwe IJssel Nieuws geeft aan dat SGM niet het volledige bedrag heeft terugbetaald. Er is 6093 euro niet overgemaakt, waarom niet het volledige bedrag is teruggestort is onbekend.

Afgelopen maand stopten de twee redacteuren van deze website als bestuursleden voor Stichting Gouda Media, dat deden zij naar aanleiding van documenten die ze hadden ingezien. Deze kwamen middels een WOO-verzoek onder ogen en waren niet eerder ingezien. De eigenaren achter Zuidplas Vandaag besloten om direct hun bestuursfunctie op te zeggen en verder te gaan als commercieel platform.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img