donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Burgemeester Han Weber opent De Weidetuin

Na drie jaar voorbereidingen gingen afgelopen maand de eerste zaadjes in de grond in de Weidetuin. Een concept waarbij er gezamenlijk en verbindende manier op een biologische manier getuinierd wordt in de moestuin. Vandaag was het dan eindelijk zover en opende Burgemeester Han Weber de Weidetuin officieel.

Het Concept

Het concept de Weidetuin is bedoeld om een positieve bijdrage te leveren aan de ecologische crisis rondom voedsel, energie en klimaat. Het stuk grond dat wordt gebruikt is vergroend, en aan overheden, natuurorganisaties en de gemeente is steun gevraagd om dit project te ondersteunen.

In de tuin kun je ongeveer 50 groenten, kruiden en in de toekomst bloemen vinden. Deze worden op biologische wijze geteeld. Dat houdt in dat er geen kunstmest of andere chemische middelen worden gebruikt. De Weidetuin zorgt voor het telen van de wassen, zoals spitskool, sla, bieten, boontjes en spinazie. Alle groentes die goed geteeld kunnen worden op veengrond.

Vrijwilligers

Vrijwilligers die het leuk vinden om te tuinieren kunnen zich aanmelden bij de Weidetuin. Zij kunnen onder leiding van Erjan werkzaamheden verrichten. In samenspraak met de Oogstgenoten wordt er een teeltplan opgesteld.

Oogstgenoten

Consumenten die graag willen verbouwen, maar hiervoor niet de mogelijkheid thuis hebben kunnen een Oogstgenoot worden. Voor 250 euro per jaar mag je in het oogstseizoen onbeperkt oogsten. Het is niet nodig om zelf ook actief mee te werken in de tuin.

Hoe kom ik er?
De Weidetuin heeft twee ingangen. U kunt naar binnen komen via de fietspad-ingang aan het groene zoom-pad of bij de ingang via de ALDI-parkeerplaats aan de Hoofdweg. De Weidetuin stimuleert bezoeker om gebruik te maken van de fietspad-ingang!

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van De Weidetuin

Laatste Nieuws

spot_img