donderdag, april 25, 2024
spot_img

Passieavond met Woerdens koor bij Gereformeerde Gemeente Moerkapelle

Op zaterdagavond 1 april wordt er in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle een Passieavond gehouden. Gemengd koor Preludium uit Woerden treedt op onder leiding van dirigent Leo R. Mauritz.

Het koor voert de cantate ‘Olivet to Galvery’ (vertaling: ‘Van de Olijfberg tot Golgotha’) van John Henry Maunder uit. Deze prachtige Passiemuziek gaat over de gebeurtenissen in de laatste dagen van het leven van Jezus op Aarde. De tekstuele bron is het lijdensevangelie naar Mattheüs, Markus en Lukas.

De compositie is geschreven voor koor, orgel en twee solisten: tenor en bas. Gerco Blom neemt de tenorpartij en Maarten Koopman neemt de baspartij voor zijn rekening. De orgelbegeleiding is in handen van Leendert Verduijn.

Aanvullende informatie

De avond begint om 20.00 uur in het kerkgebouw aan Kerkstraat 14 in Moerkapelle. De toegang is gratis, maar een donatie tijdens de collecte wordt gewaardeerd. Iedereen is welkom om de avond bij te wonen.

Laatste Nieuws

spot_img