vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Senioren Actief Zuidplas (SAZ) zoekt met spoed vrijwillige chauffeurs

Senioren Actief Zuidplas (SAZ) is dringend op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het vervoer van hun leden. “Niet iedereen is in staat met het openbaar vervoer te reizen.”

“Men wil toch graag een keer op bezoek bij dat jarige familielid of die zieke vriend, of heeft een afspraak in het ziekenhuis. Hoe moet dat dan?” Voor de leden van de SAZ die niet zelfstandig op pad kunnen, biedt de vereniging vervoer aan. Daarvoor zijn nu nieuwe vrijwilligers nodig.

De vereniging zegt op zoek te zijn naar chauffeurs die in bezit zijn van een rijbewijs en eigen auto. De aanvrager van de rit wordt op het gewenste tijdstip (met maximaal één begeleider) vervoerd naar een gewenste locatie tegen een vooraf bepaalde kilometervergoeding. Op dit moment bedraagt dat 35 cent per kilometer die vooraf betaald wordt aan de chauffeur.

Soms worden verzoeken gedaan, zoals het begeleiden van de passagier van de auto naar binnen, of te helpen bij het uitstappen, of het meenemen van een inklapbare rollator. Dit wordt ook altijd vooraf afgestemd met de chauffeur.

Meer informatie voor geïnteresseerden

De vereniging geeft verdere informatie aan geïnteresseerden. “Heeft u wat uurtjes beschikbaar voor deze zeer gewaardeerde ledenondersteuning? Geef u dan op als chauffeur (vrijwilliger) en we geven u verdere uitleg.” Meer informatie is te vinden op sazuidplas.nl of via 06-27192690.

Laatste Nieuws

spot_img