donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Bouw starterswoningen aan Stevensstraat begonnen

Samen met toekomstige bewoners werd het glas geheven voor de start van de bouw aan de Stevensstraat in Moordrecht. Daar verrijzen twaalf appartementen voor starters. De laatste heipaal werd als officiële openingshandeling de grond in geslagen.

Op het terrein was voorheen de scouting gevestigd. In 2017 werd besloten dat zij – met onder andere de nabijgelegen voetbalvereniging – zouden verhuizen naar een nieuwe locatie. Het vrijgekomen terrein wordt gebruikt voor woningbouw. Twee weken geleden werd nieuwbouwproject ’t Lage feestelijk gestart op de locatie van de voormalige voetbalvelden.

Vandaag was het de beurt voor het project aan de Stevensstraat. Hier komen twaalf duurzame appartementen voor starters. De woningen zijn gasvrij, goed geïsoleerd en nergie wordt deels opgewekt door middel van zonnepanelen op het dak van het complex. Het verwarmen gebeurt met een warmtepomp.

Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De nieuwe bewoners komen veelal uit Moordrecht, maar er zijn ook stellen uit Nieuwerkerk a/d IJssel en Moerkapelle. De aftrap van de bouw was tegelijkertijd een mooi moment om met elkaar kennis te maken.

Bouw van start

Ontwikkelaar Frans Vink verwelkomde alle nieuwe woningeigenaren. Hij vond het ‘superleuk’ om dit moment met hen te delen. Hij vertelt hoe de locatie al bouwrijp is gemaakt en de afgelopen twee dagen alle heipalen (op één na) de grond in zijn geslagen. Nu kan dan de “echte” bouw van de appartementen beginnen.

Laatste heipaal

In plaats van de eerste paal, werd daarom vanmiddag de laatste paal de grond in geslagen. Dit gebeurde door de jongste bewoonster Roos en wethouder Daan de Haas.

De wethouder wenste de ontwikkelaar een voorspoedig bouwproces en noemde het project een ‘nieuwe aanwinst voor het dorp’. Samen met de bewoners werd het glas geheven op een prachtige toekomst.

Laatste Nieuws

spot_img