dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Tentoonstelling over kerkelijk leven in Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen

Bij Ons Verleden en Ons Molenverleden is een nieuwe tentoonstelling te zien over het kerkelijk leven in de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen. Zaterdag 25 maart zijn de deuren van het museum tussen 13.30 en 16.00 uur weer geopend.

Op de begane grond is bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle de nieuwe tentoonstelling over het kerkelijk leven te bezichtigen. Daarin zijn een aantal voorwerpen, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in de dorpen.

Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken, zowel van de buitenzijde als van het interieur. Er zijn schoolplaten met Bijbelse taferelen en voorwerpen zoals Bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool.

Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden is veel aandacht voor de molens rond de Rotte. De kaart van Schieland met daarop alle poldermolens die er ooit waren is tijdens de laatste openstelling gepresenteerd en heeft veel waardering geoogst. In de filmzaal wordt de film “Het hart van de molen” getoond. Deze film heeft als uitgangspunt de molen Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede. Een walmolen met een rijke geschiedenis. De film draait ‘continu’ zodat inlopen op elk moment mogelijk is.


Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig

Laatste Nieuws

spot_img