donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Hertelling na ‘onverklaard verschil’ bij stembureau

Dinsdag 21 maart zal er een hertelling plaatsvinden van het aantal toegelaten kiezers van een stembureau in Zuidplas. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

De hertelling vindt plaats op verzoek van het Centraal Stembureau van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, het waterschap waar Zuidplas onder valt. Daar werd geconstateerd dat er “1 onverklaard verschil” is bij een stembureau. Om welk stembureau het gaat, is niet bekend gemaakt.

Het betekent concreet dat er een verschil is tussen het aantal ingeleverde stempassen en het aantal stembiljetten. Deze wijkt met 1 af van elkaar. De kieswet maakt het voor het Centrale Stembureau mogelijk om bij elk vermoeden van een telfout een hertelling aan te vragen.

Openbare hertelling

Op 21 maart vindt de hertelling plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze start om 13.00 uur en is openbaar.

Laatste Nieuws

spot_img