dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Inzamelingsactie gestart voor kabelbaan in Speelpolder Hennipgaarde in Zevenhuizen

Stichting Vrienden van de Hennipgaarde is een inzamelingsactie gestart voor een kabelbaan in de Speel- en Beweegpolder. Met de plaatsing komt een gekoesterde wens van kinderen uit de omgeving in vervulling.

Vijf jaar geleden werd de Speel- en Beweegpolder Hennipgaarde in de Eendragtspolder geopend. Bij de totstandkoming van het ontwerp werden de basisschoolkinderen uit Zevenhuizen betrokken. Zij maakten een top 10 van speeltoestellen die zij graag in de Speelpolder wilden.

Het speeltoestel dat op nummer 1 stond, was de kabelbaan. Vijf jaar geleden was er helaas onvoldoende budget om deze te realiseren. Stichting Vrienden van de Hennipgaarde wil de kabelbaan anno 2023 alsnog realiseren door middel van de inzamelingsactie.

Tienduizend euro

In totaal willen de initiatiefnemers tienduizend euro inzamelen. De kabelbaan kost achtduizend euro, en er is tweeduizend nodig voor de plaatsing ervan in de Speelpolder.

Mocht er meer dan het benodigde bedrag worden binnengehaald, dan wordt het extra geld gebruikt voor het onderhoud of (als het bedrag dermate hoog is) wordt gekeken of er nog een ander speeltoestel kan worden geplaatst.

Doneren

Mensen die ook willen doneren, kunnen dit doen tot en met 21 april 2023. Dan wordt de actie beƫindigd. Doneren kan via de actiepagina op samenvoordebuurt.nl.

Laatste Nieuws

spot_img