vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Nieuwe bestuursleden lokale omroep stappen op

De nieuwe bestuursleden van Stichting Gouda Media (SGM), de lokale omroep van de gemeente Zuidplas, stappen na korte tijd op. Hiertoe is besloten na openbaring van documenten bij de nieuwe bestuurders.

Januari dit jaar werd bekend gemaakt dat de lokale omroep van Zuidplas, Dichtbij het Nieuws, nieuw leven zou worden ingeblazen door een nieuw bestuur, namelijk met Jeffrey Jacobs en Sebastiaan Barel. Daarbij zou ook een naamswijziging plaatsvinden naar Zuidplas Vandaag. Na afronding van het financiële jaarverslag zou het oude bestuur officieel opstappen.

WOO-verzoek

Naar aanleiding van een ingediend WOO-verzoek van een ander nieuwsplatform bij het Commissariaat van de Media (CvdM) zijn eerdere documenten van de stichting onder ogen gekomen van de nieuwe bestuurders.

In de documenten zijn onder andere samenwerkingsovereenkomsten in te zien. “Deze documenten zijn ons totaal niet bekend en weten (en wisten) niets van de inhoud en voorwaarden van deze overeenkomsten omtrent journalistieke dienstverlening en het verkopen van reclame. De constructie die is weergegeven, geeft ons ernstige zorgen over het handelen van de eerdere bestuursleden. Deze zorgen zijn dusdanig ernstig dat wij na consultatie hebben doen besluiten per direct op te stappen uit het bestuur”, leggen Jeffrey en Sebastiaan uit.

De inmiddels uitgeschreven bestuursleden betreuren de gang van zaken: “Met de omroep wilden wij een journalistiek avontuur aangaan die wij dan ook met beide handen aangrepen. Hoewel tijdens de eerste fase van de overdracht de levering van gevraagde documentatie al deels uitbleef, zijn wij ten goede trouw het bestuur ingestapt. Nu alle documentatie nu alsnog is bovengekomen, voelen wij ons geschaad in dat vertrouwen.”

Verder met lokale journalistiek

Hoewel de omroepvergunning weg is, gaan Jeffrey en Sebastiaan door met de lokale journalistiek. “De titel Zuidplas Vandaag blijft bestaan en staat gelukkig nog los van Stichting Gouda Media. Wij gaan hoe dan ook door met het vullen van onze titels met lokaal nieuws en dat blijven we met veel plezier, passie en nieuwsgierigheid doen.”

Wethouder Klovert is op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen bij de omroep en over de opgevraagde documenten bij het CvdM.

Laatste Nieuws

spot_img