dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Mozaïekroute door Moordrecht onthuld, tegels met een verhaal

Wethouder Frans Klovert en scholiere Mies hebben zaterdagmiddag de nieuwe mozaïekroute in Moordrecht geopend. Alle tegels zijn gemaakt door jongeren en vertellen een verhaal over de historie van Moordrecht.

Mies en wethouder Frans Klovert onthulden zaterdagmiddag de starttegel van de mozaïekroute. Deze ligt aan bij het park nabij de Historische Vereniging Moordrecht. Wandelaars kunnen de route volgen door de pijlen die zijn aangegeven op de tegels. In totaal liggen er dertig van deze tegels.

Artikel gaat verder onder foto

QR-code

De tegels zijn voorzien van een QR-code. Deze kun je scannen met een smartphone. Vervolgens kun je het verhaal achter de mozaïektegel lezen. De tegels nemen je mee in verhalen over Moordrecht.

Artikel gaat verder onder foto

Wethouder Klovert benoemde dat hij het mooi vindt dat ook kinderen zo vroeg enthousiast gemaakt worden voor kunst en creativiteit. Bij de opening waren dan ook veel kinderen aanwezig.

De tegels zijn een initiatief van enthousiaste dorpsgenoten. Vrijwilligers vanuit historie, natuur en kunst hebben de route gerealiseerd. De gemeente heeft financieel bijgedragen aan het project.

Laatste Nieuws

spot_img