dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Gemeente opent lijn voor vragen over WOZ-waarde

De gemeente Zuidplas heeft een telefoonlijn geopend voor mensen die vragen hebben over de gestegen WOZ-waarde van hun huis.

Inmiddels hebben de meeste inwoners de belastingaanslag van de gemeente voor 2023 ontvangen. Voor veel woningeigenaren kwam de fors gestegen WOZ-waarde van hun huis als een verrassing.

De gemeente zegt “dat de stijging van de WOZ-waarde bij inwoners veel vragen oproept. Dit snapt de gemeente en wil daarom inwoners helpen om hun vragen te beantwoorden.” Hiervoor heeft Zuidplas een speciale lijn geopend.

Mensen die vragen hebben, kunnen daarvoor bellen naar het algemene telefoonnummer van de gemeente (0180-330 300). In het menu dat volgt kan je kiezen voor ‘Belastingen’. Inwoners krijgen dan een medewerker aan te telefoon die hen verder kan helpen. Ook staat er op de website van de gemeente een pagina met meest gestelde vragen over de WOZ.

Bezwaar maken

De gemeente wijst haar inwoners er ook op dat er bezwaar kan worden gemaakt tegen de stijging. Via de gemeente kun je bijvoorbeeld het taxatieverslag opvragen. Aan de hand van die gegevens kan je controleren of er onjuistheden zijn. Een WOZ wordt namelijk berekend aan de hand van vergelijkbare woningen en niet op de specifieke eigenschappen van jouw woning. Via het WOZ-waardeloket kan je de waarde van jouw eigen, maar ook van andere woningen, opvragen.

Bezwaar maken kan per post of digitaal via zuidplas.nl/bezwaar-tegen-de-woz-waarde. Lees verdere informatie over het bezwaar maken op de website van de gemeente. Let op: bezwaar maken moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.

Laatste Nieuws

spot_img