donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Gemeente stuurt brandbrief naar Eneco vanwege forse tarieven stadswarmte

Dertien gemeenten, waaronder Capelle aan den IJssel, hebben vandaag een gezamenlijke brandbrief naar energieleverancier Eneco gestuurd. In de brief uiten de gemeenten hun zorgen over de zeer forse tarieven die in 2023 worden gerekend voor stadswarmte.

In een brief aan het bestuur van Eneco geven de gemeenten aan te zien dat er zeer hoge tarieven zijn voor stadswarmte. Het bedrijf wordt opgeroepen uitleg te geven over hoe die tarieven tot stand zijn gekomen.

De gemeenten zeggen zich zorgen te maken om de betaalbaarheid voor de inwoners, doordat Eneco het maximale tarief hanteert. “Ondanks het prijsplafond van rijkswege leidt het gebruiken van stadswarmte met dit maximale tarief tot flink hogere maandlasten. Dat is spijtig omdat wij in onze gemeenten stadswarmte zouden willen zien als onderdeel van een aantrekkelijke, duurzame en toekomstbestendige energievoorziening”, valt te lezen.

“Wij verzoeken u om de tariefstelling voor 2023 te heroverwegen”

De gemeenten zijn bang dat het draagvlak voor stadswarmte door deze tarieven sterk zal afnemen, juist nu we allemaal in een energietransitie zitten. Het energiebedrijf wordt gevraagd nadere uitleg te geven en om de “tariefstelling voor 2023 te heroverwegen”.

Namens het college van Capelle aan den IJssel heeft wethouder Sjoerd Geissler de brief ondertekend. Naast Capelle is de brief ook ondertekend door de gemeenten Amersfoort, Amstelveen, Delft, Den Haag, Diemen, Houten, Lansingerland, Nieuwegein, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer.


Lees ook:

Capellenaren met stadswarmte profiteren niet van dalende gasprijzen

Laatste Nieuws

spot_img