donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Riolering onder Westerlengte op innovatieve manier gerenoveerd

Bij de Westerlengte in de wijk Oostgaarde is een innovatieve manier gebruikt om de riolering te renoveren. Door deze toepassing is ook de overlast van werkzaamheden beperkt.

Het riool bij de Westerlengte is in de jaren 70 aangelegd. Doordat er heipalen onder het riool zitten, kan deze niet verzakken. Toch is het riool na vijftig jaar aan het einde van zijn levensduur, doordat rioolgassen de binnenwand aantasten.

Innovatief

Om het riool te renoveren, is gebruik gemaakt van een innovatieve werkwijze genaamd ‘Relinen’. Een klein gedeelte van het riool wordt opengemaakt en er wordt een lange speciale kous door de oude rioolbuizen geschoven. Door UV-licht wordt deze kous vervolgens hard gemaakt.

Door de kous heeft het riool een nieuwe binnenwand gekregen en gaat daarna eenzelfde levensduur mee als dat er een nieuw riool wordt aangelegd. Ook is deze werkwijze goedkoper, duurzamer en brengt nagenoeg geen overlast met zich mee, omdat niet de hele straat open hoeft.

“Geweldige oplossing”

Wethouder Marc Wilson is blij met deze ontwikkeling: “De gemeente zoekt altijd naar manieren om de overlast te beperken. Vooral als het gaat om grote onderhoudsprojecten. Relinen is zo’n manier. En zeker bij een belangrijke doorgaande weg als Westerlengte is dit een geweldige oplossing, die ook nog eens goedkoper en duurzamer is dan andere onderhoudsprojecten.”

Laatste Nieuws

spot_img