dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Albert Heijn wil supermarkt openen in Zevenhuizen

De Albert Heijn heeft een vergunningsaanvraag gedaan om een supermarkt te openen in Zevenhuizen. Door de aanvraag stopt het college met het onderzoek doen naar locaties voor een tweede supermarkt in het dorp.

Op dit moment kunnen inwoners van Zevenhuizen alleen terecht bij de Jumbo. De gemeente deed al onderzoek naar mogelijke locaties voor een tweede supermarkt in het dorp, maar schort dit op nu de Albert Heijn een aanvraag heeft gedaan.

Het college wil eerst de uitkomst van de vergunning afwachten. Mocht de vergunningsaanvraag namelijk worden toegewezen, dan hoeft de gemeente geen verder onderzoek te verrichten.

‘Inwoners Koningskwartier niet mee geholpen’

PvdA/GroenLinks Zuidplas laat weten het jammer te vinden dat er geen goedkopere partijen interesse hebben getoond, en dat er geen supermarkt in de buurt van het Koningskwartier komt: “Dat inwoners van Koningskwartier hier niet mee geholpen zijn begrijpen wij. Hoewel de woonwijk groot is, is er geen ondernemer ge├»nteresseerd om hier een supermarkt te starten.”

Het is nog niet bekend wanneer de omgevingsvergunning wordt toegekend of afgewezen.

Laatste Nieuws

spot_img