dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Gasunie legt nieuwe gasleiding aan door Zuidplas en Capelle

Gasunie is gisteren begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe gasleiding door de Gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel. De gasleiding wordt aangelegd om de ROCA-centrale op de Capelseweg in Rotterdam te voorzien van een nieuwe gasaansluiting.

De gasvoorziening wordt nu verzorgd door een leiding gevuld met Gronings gas. Omdat de overheid de gaswinning in Groningen in de toekomst volledig wil afsluiten, zal ook deze pijpleiding in onbruik raken.

De Gasunie start met de aanleg vanaf de Zuidplaspolder. Deze gaat vervolgens via de Europalaan langs de A20 naar de Capelseweg in Capelle aan den IJssel. De werkzaamheden vinden veelal middels diepe boringen onder de grond plaats. Er worden tijdelijke werkterreinen aangelegd. De werkzaamheden van de aannemer vinden plaats van 15 februari tot en met 7 september 2023. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd tussen zeven uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags.

Europalaan

Voor de aanleg van de gasleiding moeten er helaas 22 bomen langs de Europalaan worden weggehaald. Een aantal van deze bomen is nog heel erg jong en worden uitgegraven en elders opnieuw geplant. De Gasunie zorgt ervoor dat na de werkzaamheden er weer nieuwe bomen worden geplant.

Het fietspad wordt voor een periode van vier maanden afgesloten. Het wandelpad blijft wel beschikbaar. Dit stuk wordt vooral veel gebruikt voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers kunnen omrijden over de Parallelweg-Zuid.

Informatieavond

De Gasunie houdt op donderdag 23 februari in het Van der Valk-hotel een informatieavond. Direct omwonenden worden middels een brief in de bus geïnformeerd. Ook heeft de gemeente Zuidplas een informatiepagina gestart waar de werkzaamheden worden bijgehouden. Deze is te vinden via zuidplas.nl/gasunie.

Laatste Nieuws

spot_img