donderdag, april 25, 2024
spot_img

Capelle aan den IJssel viert Valentijnsdag: “Een mooie zonnige dag in het teken van de liefde”

Dinsdag was het Valentijnsdag en zoals elk jaar waren er weer diverse activiteiten in Capelle aan den IJssel, of beter gezegd: “Capelle Love City”.

Ans Hartnagel, wethouder Liefdeszaken, kijkt tevreden terug op deze hartverwarmende dag: “Capelle Love City is weer zo goed geslaagd: wat een liefdevolle Capellenaren zijn er toch! Vandaag mocht ik – inmiddels een mooie traditie – een heleboel liefdeskoppels ontvangen op het Liefdeslaantje waar hun tegeltje werd gelegd. Allemaal bijzondere mensen met mooie verhalen.”

Hartnagel haar eigen collega’s hadden zelf ook een Valentijnsdag om niet meer te vergeten: “Mijn eigen collega-wethouder Marc Wilson trouwde met zijn grote liefde. Hoe mooi wil je het hebben.”

Tekst gaat verder onder foto
Wethouder Wilson trad deze Valentijnsdag in het huwelijksbootje

Ook burgemeester Peter Oskam werd verrast bij het liefdeslaantje. Daar kregen hij en zijn vrouw een eigen tegel. “Deze had ik niet aan zien komen”, verteld Oskam. “Wethouder Hartnagel heeft me met een goede smoes naar het Liefdeslaantje ‘gelokt’. Toen ik mijn vrouw tussen de genodigden zag staan, dacht ik: dit is geen zuivere koffie. Wat gebeurt hier? Ontzettend leuk om nu hier ons eigen tegeltje te hebben!”

Activiteiten

Naast dat Capelse koppels een tegeltje kregen in het Liefdeslaantje, waren er tal van andere activiteiten door de gemeente heen. De ‘Love Train’ van Tim en Faab reed weer door de gemeente en trakteerde iedereen op gezellige liefdesliedjes die bij velen een glimlach op het gezicht toverde.

Ook konden bezoekers terecht in de Huizen van de Wijk, waar mensen ook hartjeskoekjes konden proeven. Deze lagen ook in de Pakhuisjes en bij De Koperwiek deelde het kindercollege de koekjes uit, terwijl zij collecteerden voor Giro 555.

In de Bibliotheek konden mensen meedoen aan een ‘Boeken Blind Date’ en bij station Schollevaar konden mensen een warm kopje soep, warme drank of koekjes halen bij de Soup Truck.

Afleiding tijdens moeilijke tijden

Wethouder Ans Hartnagel ziet dat mensen in moeilijke tijden een beetje afleiding heel erg op prijs stellen: “We doen dit nu al een flink aantal jaar in Capelle en we blijven het doen. De waardering van de Capellenaar voor de manier waarop in Capelle Valentijnsdag wordt gevierd is zo mooi.”

Kinderen dansen bij de ‘Love Train’ die zich door de gemeente verplaatste

Laatste Nieuws

spot_img