vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Kindercollege en wethouder onthullen ‘Capelle Love City’-gemeentebord

Valentijnsdag wordt elk jaar uitgebreid gevierd en kent een aantal tradities. Zo wordt Capelle aan den IJssel altijd tijdelijk omgedoopt tot ‘Capelle Love City’. Vandaag werd het gemeentebord aan de ‘s-Gravenweg onthuld door wethouder Hartnagel en het kindercollege.

Het is altijd hét moment in aanloop naar de valentijnsacitiviteiten: de onthulling van het gemeentebord. Dit wordt traditiegetrouw gedaan door het kindercollege. Kinderburgemeester Taras Galagan vond het leuk om dit jaar bij de onthulling te zijn: “Ik vind Valentijnsdag leuk! Je kan een roos geven of een hartjeskoekje. Het gaat erom dat we van elkaar houden!”

Wethouder Ans Hartnagel is ieder jaar op Valentijnsdag ook wethouder Liefdeszaken: “Love City gaat om meer dan alleen romantische liefde. Er is veel ellende in de wereld. We zien het leed in de Oekraïne, Turkije en Syrië en veel Capellenaren hebben ook zelf moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Capellenaren hebben hart voor elkaar, we kijken naar elkaar om en helpen elkaar uit de brand als dat nodig is. En dat zie je terug in alles dat er georganiseerd wordt op Valentijnsdag.”

Activiteiten

Verspreid over de week zijn er verschillende acties. Zoals een kleurwedstrijd, de muzikale ‘Love Train’ van Tim en Faab en een Soep Truck op het Stationsplein in Schollevaar. Het Kindercollege deelt hartjeskoekjes uit op De Koperwiek en collecteert gelijktijdig voor giro 555. Ook het Oude Laantje wordt weer met nieuwe liefdestegels bestraat.

Lees onderstaand artikel om meer te weten te komen over de verschillende activiteiten:

Vier Valentijnsdag in Capelle ‘Love City’ aan den IJssel

Laatste Nieuws

spot_img