vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Vier Valentijnsdag in Capelle ‘Love City’ aan den IJssel

Valentijnsdag is nog precies een week van ons verwijderd. Capelle aan den IJssel wordt Capelle Love City. Ook dit jaar zijn er weer verschillende activiteiten waarmee de liefde wordt gevierd.

Elk jaar verandert de naam van de gemeente op 14 februari naar ‘Capelle Love City’. Er staan allerlei dingen op het programma om samen het valentijnsfeestje te vieren. Denk aan de muzikale ‘Love Train’, romantische voorstellingen in het Isala Theater of verschillende activiteiten bij de bibliotheek of in het Huis van de Wijk.

Liefdeslaantje

Hét icoon van Capelle als het gaat om liefde is het Oude Laantje. Deze staat ook bekend als het Liefdeslaantje. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, krijgen van de gemeente een tegel cadeau. Deze worden neergelegd in het Liefdeslaantje. Op Valentijnsdag zal wethouder Ans Hartnagel meerdere koppels hun tegel cadeau geven.

Love Train

DJ’s Tim en Faab rijden op dinsdag 14 februari door de hele gemeente met hun ‘Love Train’. Ze draaien allerlei (liefdes)liedjes. Ze rijden rond tussen twaalf en vier uur. Vanaf half twee staan ze bij basisschool de Contrabas, om twee uur bij verzorgingshuis de Zellingen, vanaf half drie bij de Capelse schoolvereniging en van kwart over drie tot kwart voor vier bij KinderLab Middelwatering.

Kleurwedstrijd

Op Valentijnsdag wordt de winnaar van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Wil je nog meedoen? Download de tekening of haal deze op bij het gemeentehuis, de Kinderlabs, Huizen van de Wijk of de Bibliotheek aan den IJssel. Inleveren kan tot zaterdag 11 februari in de hal van het gemeentehuis.

Activiteiten

Er zijn op dinsdag 14 februari ook verschillende activiteiten met Valentijn als thema. Bibliotheek aan den IJssel organiseert een ‘Boeken Blind Date’ met match-maker wethouder Harriët Westerdijk.  In het Isala Theater kun je samen genieten van een dansvoorstelling of film. Ook kun je gewoon gezellig terecht in Huis van de Wijk Schollevaar of bij de Valentijnsbingo bij KinderLab Middelwatering.


Heb jij met jouw organisatie een valentijnsactiviteit georganiseerd? Laat het ons weten! Mail ons via redactie@capellevandaag.nl

Laatste Nieuws

spot_img