dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Inwoners Nesselande niet geïnformeerd over komst vluchtelingen op de Kleine Vink

Bewoners van de Rotterdamse wijk Nesselande zijn niet geïnformeerd over de komst van een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op bedrijventerrein de Kleine Vink. De gemeente Zuidplas heeft buurgemeente Capelle aan den IJssel en Rotterdam niets laten weten over de komst van het complex.

Leefbaar Rotterdam heeft raadsvragen gesteld in het college van Rotterdam. Zij willen weten of de komst van locatie nog invloed heeft op de geplande flexwoningen op de Laan van Magisch Realisme. De gemeente Rotterdam wil daar statushouders, starters en jongeren gaan huisvesten. Deze locatie ligt op slechts een steenworp afstand.

Wethouder Willem Schuurman bevestigde eerder al op vragen van onze redactie dat er geen omwonenden zijn geïnformeerd. Dat komt omdat het complex op het bedrijventerrein wordt gerealiseerd en voor een beperkte duur zal blijven staan. De gemeente heeft als taakstelling om extra locaties voor vluchtelingen uit Oekraïne te organiseren.

Lees ook: Ondernemers kritisch op komst van vluchtelingenopvang op De Kleine Vink

Laatste Nieuws

spot_img