dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Handhaving in de toekomst ook op zondag aan het werk

Handhavers gaan in 2023 ook op zondag de straat op. In het Coalitieakkoord 2022-2026 is afgesproken dat het belangrijk is dat handhavers zichtbaar aanwezig zijn. Volgens het college zijn zij het gezicht op straat en dus het visitekaartje van de gemeente. 

De gemeente Capelle heeft net als andere gemeente te maken met veel verloop binnen het team. Medewerkers zijn naar andere gemeenten en diensten overgestapt. Het vervangen van deze medewerkers blijkt niet gemakkelijk te zijn. De gemeente gaat om deze reden samenwerken met externe bureau’s en gaat actief aandacht geven voor de werving en selectie. Er wordt ook gekeken of er meer kan worden samengewerkt met scholen om stagiaires aan te trekken. Om zittend personeel te motiveren, wordt er gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden.

Op dit moment heeft de gemeente Capelle negen vacatures openstaan voor de functie van handhaver. Zodra de bezetting het toelaat, gaan handhavers ook op zondag werken. Dat zal in het begin alleen één zondag in de maand zijn, later wordt dit uitgebreid naar alle zondagen. Op dit moment werken handhavers tot 22.00 uur doordeweeks en op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur.

 

Laatste Nieuws

spot_img