dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Fijner recreëren langs vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel

Langs de vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel wordt het nu nog aantrekkelijker om te recreëren. De Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Rottemeren, Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, en de gemeente Zuidplas trapten vrijdagmiddag de start af van de uitvoering.

Meer aanlegvoorzieningen om de dorpskernen te bezoeken, rustige ligplekken, een betere doorvaarbaarheid, passeerplekken en ruimere bedieningstijden: dat waren de wensen van de recreant voor de vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel.

Om de route aantrekkelijker te maken voor waterrecreatie worden verschillende stappen ondernomen. Zo levert het Recreatieschap Rottemeren binnenkort nieuwe aanlegplekken en kanosteigers. De gemeente zorgt voor steigers met informatieborden om vanaf de Ringvaart de dorpskernen te bezoeken.

Daarnaast wordt ook de sluis Zevenhuizer Verlaat gerenoveerd en geautomatiseerd door het waterschap. Ook komt er een vispassage en wordt de Hennipsloot gebaggerd, zodat deze beter bevaarbaar wordt. Verder is de ambitie om de bedieningstijden van sluizen en bruggen te verruimen, waardoor varen en dagrecreatie in deze regio nog aantrekkelijker wordt.

Onthulling

Alle verbeteringen door recreatieschap, waterschap en gemeente dragen samen bij aan het versterken van het recreatieve, regionale vaarnetwerk. Vrijdagmiddag werd het project gestart met de onthulling van een bord bij het Zevenhuizer Verlaat. Deze werd onthuld door gedeputeerde Jeanette Baljeu (provincie Zuid-Holland), hoogheemraad Agnes van Zoelen (Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard) en wethouder Daan de Haas (gemeente Zuidplas, tevens DB/AB lid Recreatieschap Rottemeren).

Laatste Nieuws

spot_img