donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Corrupte douanier uit Capelle aan den IJssel aangehouden

Een 56-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is vandaag aangehouden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt. De Capelse zou vanuit haar functie als douanier betrokken zijn geweest bij georganiseerde criminaliteit.

Het OM laat weten dat de vrouw wordt verdacht van schending van haar ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk. Waar de vrouw werkzaam was als douanier is niet bekend. Verdere details worden ook nog niet gegeven, vanwege het lopende strafrechtelijke onderzoek.

De vrouw zit op het moment vast en wordt verhoord. Op het moment mag de verdachte alleen contact hebben met haar advocaat.

Georganiseerde criminaliteit in havens

De vrouw is aangehouden door ‘Combiteam Havens’, een samenwerkingsverband van Politie, Belastingdienst, Rijksrecherche en OM. Dit team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.

Laatste Nieuws

spot_img