vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

D66 organiseert politiek café over Vijfde Dorp: ‘Luister, denk en praat mee’

Op vrijdag 17 februari kunnen mensen met elkaar praten en ideeën uitwisselen over het te bouwen Vijfde Dorp. Deze avond wordt georganiseerd door D66 Zuidplas. Luister, denk en praat mee over verschillende thema’s.

Deze bijeenkomst gaat niet over alle moeilijkheden die de bouw van het zogeheten ‘masterplan Middengebied Zuidplaspolder‘ met zich mee zal brengen, zo benadrukt de fractie: “De zorgen en twijfels daarover zijn bekend en moeten worden aangepakt. Deze avond kijken we echter vooral naar wat we willen bereiken. Hoe vaak kun je een dorp van de grond af opbouwen? Een unieke kans!”

Praten over verschillende thema’s

D66 Zuidplas wil graag met inwoners van de gemeente antwoorden zoeken voor verschillende vragen die spelen: Wat het dorp moet worden? Wanneer willen mensen er gaan wonen? En aan welke voorwaarden moet het voldoen?

Tijdens het politiek café wordt er in drie rondes gepraat over verschillende thema’s. Denk daarbij over de mobiliteit en ontsluiting, welk karakter het dorp moet krijgen en welke voorzieningen er moeten komen.

De gemeenteraad bespreekt de komende maanden de voorwaarden waaraan het Vijfde Dorp moet voldoen. De ideeën en gesprekken van deze avond worden door de aanwezige D66-raadsleden meegenomen naar die raadsvergaderingen.

Waar en wanneer

Het politiek café wordt gehouden in Theater Swanla (Klinkhamerweg 86) in Zevenhuizen. De avond start om acht uur ’s avonds. Aanmelden is niet nodig.

Laatste Nieuws

spot_img