donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Minderjarige jongeren met verblijfsstatus gehuisvest in panden Lelieveld

Zuidplas – In de leegstaande woningen aan het Lelieveld worden vanaf eind februari opnieuw minderjarige jongeren gehuisvest. Het gaat om vreemdelingen met een verblijfsstatus. In totaal moeten er vijftien tot twintig alleenstaande jongeren worden gehuisvest.

Volgens Zuidplas gaat het om jongeren die gaan integreren in de Nederlandse maatschappij. De jongeren krijgen met flink wat regels te maken. Zo gelden er huisregels en moeten ze op vaste tijden thuiskomen. In de panden is 24 uur per dag personeel aanwezig. In de nachten gaat het wel om een nachtwaker.

De jongeren in de leeftijd tussen de 15 en 18 jaar oud worden door de stichting Firmitas intensief begeleid. Ze krijgen hulp bij praktische zaken en leren van alles over hun zelfredzaamheid. Doordeweeks moeten zij net als andere jongeren naar school en in de vrije uurtjes worden ze vermaakt met een dagprogramma.

Niet geïnformeerd

Omwonenden van de panden zeggen niet allemaal geïnformeerd te zijn over de komst van de nieuwe jongeren. Zo zijn alleen de directe naaste buren geïnformeerd, meldt mediapartner Gouwe IJsselnieuws. De achterburen en de buren ertegen over zeggen van niets te weten.

Incidenten

Omwonende ervaarden in het verleden overlast van de jongeren. Hiervoor kwamen geregeld de hulpdiensten ter plaatse. De politie kwam geregeld ter plekke voor incidenten als geluidsoverlast, agressie of vernieling.

Laatste Nieuws

spot_img