donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Aannemer gestart met aanleggen van glasvezel in ‘s-Gravenland

In ‘s-Gravenland is de aannemer gestart met het aanleggen van het nieuwe glasvezelnetwerk. Hierdoor kunnen de bewoners een andere keus maken van Ziggo of één van de andere aanbieders uit het netwerk. Ook wordt sneller internet zo toegankelijker.

Eerder is in de wijk Middelwatering en rondom het Valeriusrondeel al gestart met het aanleggen van het netwerk. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft ervoor gekozen om met één aannemer in zee te gaan en te bouwen aan een compleet netwerk.

De totale uitrol naar 31.000 woningen zal ongeveer twee jaar in beslag gaan namen. De eerste huishoudens gaan in 2023 al gebruik maken van het netwerk, eind 2024 moeten alle Capellenaren die supersnel internet willen gaan gebruiken de mogelijkheid hebben tot glasvezel. De Capellenaren komen met glasvezel terecht bij T-mobile.

Het aanleggen van het glasvezelnetwerk kan gepaard gaan met wat overlast. De stoep moet bijvoorbeeld open, en Capellenaren die gebruik willen maken van het netwerken moeten thuis zijn om de aansluiting in huis te kunnen realiseren.

 

Laatste Nieuws

spot_img