donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Schade tijdens jaarwisseling fors lager dan voorgaande jaren

Afgelopen jaarwisseling en de dagen in aanloop ernaartoe is veel minder schade aangericht dan in eerdere jaren. Dit maakt de gemeente bekend na een inventarisatie. 

De gemeente laat weten dat deze keer tien prullenbakken en vijftien verkeersborden zijn vernield. Er zou geen schade zijn aangebracht aan zitbanken of speeltoestellen. Wel waren meerdere bushokjes doelwit. In totaal was het glas bij vier haltes vernield.

Sterke daling

De gemeente schat de schade van deze jaarwisseling in op afgerond €6.500,-. Dit is een groot verschil met eerdere jaren. Een opvallend verschil, omdat er toen nog sprake was van een algeheel vuurwerkverbod en was het niet mogelijk om in grote groepen samen te komen.

Tijdens de jaarwisseling van 2020-2021 bedroeg de schade circa €35.000,- en tijdens 2021-2022 bedroef de schade ongeveer €27.000,-.

Aantasting van veiligheidsgevoel

Burgemeester Han Weber is ondanks de sterke daling nog niet tevreden: “Elke schadepost er één teveel, onwenselijk én bovendien een aantasting van het gevoel van veiligheid. Daarom blijft het noodzakelijk om alles in het werk te stellen om het schadebedrag tijdens de jaarwisseling beperkt te houden. Daar hebben we met z’n allen – gemeente, politie, handhaving én inwoners –  een belangrijke taak in. Voorafgaande aan de jaarwisseling blijft de gemeente dus ook inzetten op bewustwording en preventie.”

Laatste Nieuws

spot_img