dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Burgemeester en wethouders op pad voor Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het college van burgemeester en wethouders op pad gegaan om op verschillende locaties voor te lezen aan de jongste inwoners van Zuidplas.

De Voorleesdagen zijn bedoeld voor baby’s, peuters en kleuters. Door voor te lezen prikkel je de fantasie en help je bij de taalontwikkeling van een kind. Verhalen helpen kinderen ook bij hun algemene ontwikkeling. Beginnen met lezen en voorlezen kan daarom niet vroeg genoeg beginnen.

Dit jaar is het de twintigste editie van de Nationale Voorleesdagen. Door het hele land gaan politici en bekende mensen voorlezen. Verschillende wethouders hebben inmiddels al voorgelezen. Burgemeester Han Weber sluit volgende week vrijdag af.

Maximiliaan geeft een feestje

Vandaag las wethouder Frans Klovert voor in Bibliotheek De Groene Venen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Peuters van de opvang van het¬†Montessori werden het verhaal van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje‘ verteld. Maximiliaan is alleen thuis en besluit een feestje te geven voor zijn speelgoedbeesten. Maar of dat allemaal goed gaat?

Na afloop van het verhaal kregen de peuters nog een lekker ontbijtje én een knuffeltje van Maximiliaan die ze mee mochten nemen naar huis.

Laatste Nieuws

spot_img