dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Streekmuseum Krimpenerwaard opent tentoonstelling over watersnoodramp en waterschap

Donderdagmiddag werd in het Streekmuseum Krimpenerwaard de nieuwe tentoonstelling ‘Crimpenre Waard; in de greep van het water’ geopend.

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond en bestaat het hoogheemraadschap 750 jaar. Door de geschiedenis heen hebben wij altijd te maken gehad met water. Zeker in Krimpen aan den IJssel.

Aan de hand van bijzondere foto’s, voorwerpen en bruiklenen is een tentoonstelling ingericht die de relatie tussen mens en water in de regio door de tijd heen laat zien. Van bijzondere gebeurtenissen, zoals de oprichting van het waterschap dat de inwoners rond het water veilig moet houden. Maar ook tijden waar die veiligheid niet zo vanzelfsprekend was. Bijvoorbeeld in 1916 en 1953, toen ook onze dijken het zwaar te verduren hadden en alles in het werk gesteld moest worden om een grote ramp te voorkomen.

Vanmiddag werd in het bijzijn van genodigden en museumgasten de tentoonstelling geopend. Directeur Hilde van den Berg vertelde over de totstandkoming van de tentoonstelling en de werken. Uiteraard was er ter gelegenheid van de opening ook gebak.


Wil jij ook de tentoonstelling bezoeken? Bekijk alle informatie over openingstijden en entreekosten op de website van Streekmuseum Krimpenerwaard.

 

Laatste Nieuws

spot_img