dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Kindcentrum Koningskwartier in Zevenhuizen feestelijk geopend

Donderdagochtend is het nieuwe KC Koningskwartier in de gelijknamige wijk in Zevenhuizen feestelijk geopend in bijzijn van de leerlingen, ouders en wethouders. Met een druk op de knop werd het gebouw onthuld.

Aan het begin van de schooldag stromen de kinderen het schoolplein op, terwijl een driekoppige brassband alvast de feeststemming erin brengt. Na het optreden namen voormalig directrice Chahine van Donk en huidige directrice Sandra Groeneboom het woord en vertelden hoe het project tot stand is gekomen.

Wethouders Wybe Zijlstra (onderwijshuisvesting en duurzaamheid) en Frans Klovert (jeugd en onderwijs) werden vervolgens naar voren geroepen. Nadat ook zij een motiverend woord brachten, mochten zij de officiële opening doen. Met een druk op de rode knop gingen alle rolluiken automatisch omhoog en werd zo de school ‘onthuld’.

Na afloop zijn de wethouders en andere genodigden rondgeleid door de kinderen van het Koningskwartier, hebben zij een drumactiviteit gedaan en was er uiteraard feestelijk gebak.

Artikel gaat verder onder de foto’s
Tevreden directrice

Directrice Sandra Groeneboom blikt even later tevreden terug: “Ja, fantastisch. Het is echt een feestje geweest. Heerlijk met veel muziek en dansen, en niet te formeel. Daar houd ik van.” Dat iedereen ook meedeed, daar is ze heel trots op.

Groeneboom vindt het een wereld van verschil, vergeleken met de tijdelijke cabines waar ze afgelopen jaren zaten. “Daarin zijn we allemaal gestart. En als je nu in dit gebouw komt met alle gemakken voorzien: het is duurzaam, het is ruim, het is breed opgezet, we kunnen koken, we hebben leerpleinen, grote hallen waar we van alles kunnen organiseren. Het is een prachtig gebouw.”

Kindcentrum

Koningskwartier is een zogeheten kindcentrum. De directrice legt uit wat dat precies inhoudt: “Wat we hier hebben, is dat we kinderen van 0 tot 13 jaar oud een plek geven om te leren, te spelen en te ontwikkelen. Er is voorschoolse opvang, onderwijs en buitenschoolse opvang. Dus de school is elke dag open van half acht ’s ochtends tot half zeven ’s avonds.”

Groeneboom leidt als directeur het Kindcentrum, maar heeft tegelijkertijd te maken met drie afzonderlijke besturen. Overigens wél met dezelfde visie: “Het hele leiden van de school en er met elkaar proberen één club van te maken, de doorstroming van 0 tot 13 jaar, dat is wat je beoogd met elkaar.”


Meer informatie over Kindcentrum Koningskwartier is te vinden op kckoningskwartier.nl

Laatste Nieuws

spot_img