dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Capelle on Stage binnenkort van start: Aan de slag met eigen muziek, tekst, moves of verhaal

Vanaf zondag 5 februari kan de Capelse jeugd (10 t/m 18 jaar) kennismaken met muziek, dans, theater en kunst. Deelnemers doorgaan een workshop-traject en werken toe naar het Showcase Festival in CAPSLOC op 30 april. Deelname is gratis.

Capelle On Stage komt voort uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) voor het inhalen van corona-gerelateerde onderwijsvertragingen bij kinderen en jongeren. De gemeente Capelle stelde geld beschikbaar waardoor in afgelopen schooljaar de eerste succesvolle editie plaats kon vinden.

Workshops en festival

Ook deze editie kan de Capelse jeugd hun talenten ontdekken en ontwikkelen onder begeleiding van vrijwilligers en professionals. Tijdens laagdrempelige workshops kunnen ze aan de slag met hun eigen muziek, tekst, moves, of verhaal. Zo wordt de deelnemers voldoende kennis geboden om een goede showcase te geven. Deelname aan de showcase is vrijblijvend.

Vanuit CAPSLOC worden er extra workshops verzorgd die discipline-overstijgend zijn, ter ondersteuning en voorbereiding van de showcase. Denk bijvoorbeeld aan een workshop ‘podium voorbereiding’ of ‘hoe promoot je jezelf en je merk’. Deze festivaleditie heeft niet alleen een showcase-evenement aan het eind, maar ook audio/visuele opnames halverwege het workshoptraject. Er wordt een mixtape gemaakt met de hulp van professionals, die 30 april op de showcase wordt gepresenteerd.

Door mee te doen aan het Capelle On Stage traject, gaan deelnemers deel uitmaken van een groeiende community waarin ze andere jonge Capelse makers leren kennen. Plezier hebben, jezelf mogen zijn en elkaar supporten staan centraal.

‘Samen mooie dingen maken’

Wethouder Ans Hartnagel is blij dat de jeugd de kans krijgt om hun talenten te laten zien: “Er is natuurlijk nog heel veel onontdekt talent in Capelle. Het is heel goed dat jongeren – na de moeilijke coronatijd waarin zo weinig mogelijk was – weer de kans krijgen om samen mooie dingen te maken. Ik kan niet wachten om te zien wat deze jongeren aan ons gaan presenteren op 30 april!”

Meedoen

Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC en partners Noes Fiolet, Jongerentheater Quint, Walhallab, SKVR en Isala Theater nodigen de Capelse jeugd uit om muziek, dans, theater en kunst te ontdekken.

Meedoen aan de workshops en het Showcase Festival is gratis en ervaring is niet belangrijk. Pop, rock, rap, hiphop, spoken word, DJ, streetdance, modern dance, freestyle, standup comedy, musical, improvisatie: alles is welkom. Individueel of met een groep van maximaal vijf personen.


Meer informatie over Capelle on Stage en hoe in te schrijven vind je op www.capelleonstage.nl

Laatste Nieuws

spot_img