dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Amsterdammers aangehouden voor aanslag op woning aan Acacia

De politie heeft twee Amsterdammers aangehouden in het onderzoek naar de beschieting van een woning aan de Acacia. Dit maakte de politie vandaag bekend. De verdachten worden specifiek in verband gebracht met de derde beschieting op 26 november.

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november wordt de bewoonster van de woning rond half twee wakker van een harde knal. De woning blijkt te zijn beschoten en op de muur is met graffiti een klok met de woorden “Tik Tak” gespoten.

Het is dan al de derde keer dat de woning is beschoten. Gelukkig is bij geen van die beschietingen iemand gewond geraakt. Om de veiligheid in de omgeving terug te brengen, besloot de burgemeester om de woning te sluiten. Dit is nog altijd het geval.

Aanhoudingen

De politie laat nu weten dat voor die specifieke beschieting twee Amsterdammers zijn aangehouden. Een 51-jarige man werd aangehouden in zijn woning. Een 17-jarige jongen werd aangehouden in een justitiƫle jeugdinrichting.

Ook heeft de politie op drie locaties doorzoekingen uitgevoerd. Daarbij zijn een auto en meerdere mobiele telefoons in beslag genomen. Er wordt nog onderzocht of de verdachten ook betrokken waren bij andere geweldsincidenten.

Over de aanleiding van de beschieting(en) is niks bekend gemaakt. Wel brengt de politie de laatste beschieting op de Acacia in verband met een aanslag op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse. Het huis in Spijkenisse werd eveneens beschoten en ook daar werd een boodschap op de deur achtergelaten.

Tips

De politie laat weten nog altijd tips van mensen goed te kunnen gebruiken: “Het melden van misdaad of verdachte situaties is essentieel in de onderzoeken van de politie. Soms kan een kleine gebeurtenis in uw omgeving, het missende puzzelstukje zijn in een groot onderzoek.”

Tips melden kan aan de politie via het algemene nummer op 0900-8844 of aan het Team Criminele Inlichtingen via 088-6617734. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Laatste Nieuws

spot_img