dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Nieuwerkerker uit harde kern Feyenoord gearresteerd

De politie heeft zondag voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Ajax een 25-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De aanhouding is onderdeel van een groter politie-onderzoek naar ‘voetbalgerelateerde misdrijven’.

Afgelopen vrijdag werden al elf leden van de harde kern aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van brandstichting, bedreiging, vernieling en discriminatie. Van twee van hen is het voorarrest inmiddels verlengd.

Spandoek

De 25-jarige Nieuwerkerken wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de spandoeken die afgelopen jaar getoond werden rond de Conference League-finale in Tirana (Albanië). Ook circuleerde online een foto van een twintigtal hooligans met de bewuste spandoeken.

Op de spandoeken stonden homofobe teksten, wordt Hitler verheerlijkt en waren doodsbedreigingen te lezen, gericht aan de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en ‘Roze Kameraden’-oprichter Paul van Dorst.

De politie wilde de man eigenlijk afgelopen vrijdag ook al arresteren, maar toen was hij niet thuis. De man werd vlak voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax gezien in een café in de buurt van het stadion en is toen alsnog aangehouden.

Onderzoek

De politie laat weten dat het onderzoek verder gaat en dat meerdere aanhoudingen nog niet zijn uitgesloten.

Laatste Nieuws

spot_img