donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Kantoorpand Warenarburg moet plaatsmaken voor zorgcomplex hulpbehoevende ouderen

Het oude kantoorpand van Crawford aan de Warenarburg in de wijk Schollevaar moet plaats gaan maken voor een zorgcomplex. Hiervoor zou het oude pand gesloopt moeten worden en komt er nieuwbouw voor terug.

Ontwikkelaar Dura Vermeer heeft begin 2022 het kantoorpand gekocht en wil op deze locatie een woon-zorgcomplex ontwikkelen. In het nieuwe woon-zorgcomplex worden tussen de 105 en 110 zorgeenheden en gezamenlijke woonkamers opgenomen voor de huisvesting van zorgbehoevende ouderen. Deze ouderen hebben door hun zorgindicatie niet meer de mogelijkheid om zelfstandig thuis te wonen.

Nieuwbouw

Het nieuwe pand wordt vermoedelijk iets hoger. Omwonenden worden in februari door de projectontwikkelaar en de gemeente uitgenodigd op een informatieavond. Een datum hiervoor is nog niet bekend. Er is een bewonersgroep actief die samen met de projectontwikkelaar kijkt naar de toekomst van de locatie.

Aandachtspunten zijn onder andere de parkeergelegenheid rondom het pand en de hoogte van het pand. Het oude gebouw is in ieder geval sterk verouderd en niet meer van deze tijd.

Momenteel zitten er diverse bedrijven gevestigd in het pand. Het is nog niet precies bekend wanneer de bouw en sloop van start zou moeten gaan.

Laatste Nieuws

spot_img