dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Zuidplas gaat op de schop, aankomende vijf jaar grootschalige werkzaamheden

De gemeente Zuidplas gaat de aankomende vijf jaar grondig aan de slag met het vernieuwen van de infrastructuur. Dat betekent dat inwoners uit Zuidplas de aankomende jaren rekening moeten houden met flink wat omleidingen door opgebroken straten.

Mediapartner Gouwe IJssel nieuws zocht uit dat er op 47 locaties vernieuwingen plaats gaan vinden. Op een aantal locaties wordt bijna een jaar lang gewerkt door de gemeente, een aannemers. Tijdens de werkzaamheden wordt er samen gewerkt met de nutsbedrijven. Zo wil de gemeente voorkomen dat de straat soms twee keer opgebroken moet worden. Kort samengevat worden er op verschillende wegen en in de wijken de riolering vervangen, kunnen NUTS bedrijven zoals telecom, en energiemaatschappijen werkzaamheden uitvoeren en plaats de gemeente nieuw asfalt of bestrating terug.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen zich schrap gaan zetten. Er wordt bijna een jaar lang gewerkt aan de Europalaan, de Laan van Avant-Garde. Ook op de Batavierlaan en het Bosveen wordt er bijna een jaar lang gewerkt. Woon je in de Dalenbuurt of de Veldenbuurt dan moet je rekening houden met werkzaamheden die langer dan een jaar in beslag nemen. In totaal zal er op 17 locaties worden gewerkt in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In Moordrecht wordt vooral het Oude Dorp opgefrist. In Zevenhuizen worden vrijwel alle oude wijken en het Nijverheidscentrum. In Moerkapelle gaat het om de Bredeweg, De Julianastraat en de Raadhuisstraat.

Werkzaamheden

De gemeente Zuidplas moet nodig vernieuwen. Op veel plekken is de bestrating te ver gezakt en is de riolering aan het eind van zijn levensduur. Waar mogelijk richt de gemeente 30km/u zones in, en wordt het groen vervangen. Ook worden bepaalde wegen veiliger voor fietsers, en auto’s ingericht.

Na de werkzaamheden moeten bewoners er rekening mee houden dat er hoogte verschil kan ontstaan met de huidige tuin. Heb je nog grootste plannen, hou hier dan rekening mee.

Wil je weten wanneer er precies bij jou in de buurt wordt gewerkt? Bekijk dan het item bij mediapartner Gouwe IJsselnieuws.

Laatste Nieuws

spot_img