vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Gemeente Zuidplas wil 130 Oekraïense vluchtelingen opvangen tegenover de Hornbach

De gemeente Zuidplas is van plan om ongeveer 130 vluchtelingen uit Oekraïne te gaan huisvesten op het bedrijventerrein de Kleine Vink. Er worden naast de sporthal tijdelijke woningen gebouwd. De verwachting is dat de woningen er minimaal drie jaar blijven staan.

Het verzoek om huisvesting te organiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne komt vanuit de Veiligheidsregio. Sinds 2022 hebben zij de taakstelling om locaties uit te zoeken. De gemeente Zuidplas moet in totaal 189 vluchtelingen opvangen, daarvan zitten er reeds 120 in de Oase.

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Wij vinden het als gemeente Zuidplas heel belangrijk een veilig thuis te bieden aan Oekraïners die gevlucht zijn vanwege de oorlog. De gekozen locatie is volgens ons onderzoek de beste locatie om op korte termijn dat fijne thuis te kunnen geven. Het plan is dat er goede, gestapelde tijdelijke woningen komen.”

Lees ook: Geen extra asielzoekers en vluchtelingen als het aan gemeente ligt: ‘we bieden voldoende opvang’

Op 14 februari wordt het plan in de gemeenteraad besproken. Indien er een akkoord wordt bereik moeten de woningen rond september / oktober 2023 worden opgeleverd.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img