donderdag, april 25, 2024
spot_img

Dick Biesta ontvangt Capels Compliment

Woensdagmiddag werd Dick Biesta verrast met een Capels Compliment. Hij ontvangt deze voor zijn langdurige inzet voor het Energie Collectief Capelle en de kerk St. Paulus’ Bekering.

Vanwege zijn verhuizing naar een andere woonplaats was voor de heer Biesta een afscheidsreceptie georganiseerd. Wethouder Sjoerd Geissler was te gast en bedankte hem voor zijn inzet als vrijwilliger.

Bij de kerk spande Dick Biesta zich in bij verschillende activiteiten en groepen. Met de werkgroep Missie & Ontwikkeling, waarmee armoede in de wereld gehalveerd moet worden, vrijwilligersactiviteiten en energiebewustzijn bijbrengen in de kerkelijke gemeenschap.

“Biesta was een stuwende kracht in de werkgroep Groene Kerk en werkte mee aan de realisatie van de zonnepanelen op het dak van de Pauluskerk. Kroon op zijn tomeloze inzet was het predicaat ‘Groene Kerk’ dat in 2020 is verkregen,” aldus de wethouder Duurzaamheid Sjoerd Geissler.

Ook was meneer Biesta actief bij het Energie Collectief Capelle (ECC). Als mede-initiator heeft hij zich op energieke en sympathieke wijze ingezet voor bewoners om energie te besparen en het verduurzamen van woningen in Capelle aan den IJssel.  Hij leidde bijvoorbeeld energiecoaches op, organiseerde buurtacties en thema-avonden, maar gaf ook zelf advies.

Capels Compliment

Als bekroning voor zijn inzet ontving Dick Biesta uit handen van de wethouder het Capels Compliment. Hij ontving een bronzen beeldje, een bloemetje en oorkonde. Wethouder Geissler: “Dick heeft een grote inzet op het gebied van duurzaamheid in Capelle gehad en het Capels Compliment is dan ook meer dan verdiend. Ik hoop dat hij zich snel thuis voelt in zijn nieuwe woonplaats en zich daar ook weer vrijwillig gaat inzetten. Hij heeft veel kennis en kunde.”

Laatste Nieuws

spot_img