donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Studenten The Motivated Academy aan de slag rondom Reviusrondeel

Het Reviusrondeel moet er de komende maanden een stuk aantrekkelijker uit gaan zien. Studenten van The Motivated Academy gaan aan de slag rondom het Reviusrondeel. Zo wordt er zwerfvuil rondom en in het gebouw opgeruimd en worden trappenhuizen, keldergangen en speeltoestellen grondig schoongemaakt.

Woningcorporatie Havensteder, de gemeente en studenten van The Motivated Academy zetten gezamenlijk de schouders eronder. Samen gaan ze de leefbaarheid rondom het Reviusrondeel verbeteren. Met de inzet van de studenten hoopt Havensteder ook bewoners bewust te maken om de omgeving schoon te houden.

Team FaWaKa

‘Team FaWaKa’ bestaat uit zo’n twintig jongeren die deelnemen aan een project van vijf maanden. Daarin worden zij met gerichte dagbesteding en een individueel programma voorbereid op een maatschappelijke carrière. Door het doen van vrijwilligerswerk werken zij toe naar een praktijkstage of een praktijkgerichte opleiding met een baangarantie in het vooruitzicht.

Anita Kenswil, projectleider van ‘Team FaWaKa’: “Met dit project dragen wij niet alleen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van een kwetsbare groep jongeren, maar we zorgen ook voor een schonere en veiliger woonomgeving. De samenwerking tussen Havensteder, de gemeente en The Motivated Academy is een mooi voorbeeld van een krachtenbundeling met concreet resultaat voor alle betrokkenen.”

Sjoerd Geissler, wethouder Wonen Capelle aan den IJssel: “Wat een inspirerend project! Een maatschappelijke stage met opgerolde mouwen en direct zichtbaar resultaat. Ik mocht bij de aftrap van het project met eigen ogen zien met hoeveel enthousiasme deze jongeren aan de gang gaan. Mooi leertraject en een opsteker voor de buurt. Daar werken we als gemeente met heel veel plezier aan mee. Samen houden we Capelle schoon!”

 

Laatste Nieuws

spot_img