vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Vluchtelingenschip terug in Sliksloothaven

Vandaag meerde het schip Alemannia weer aan in de Sliksloothaven. Op het schip worden vluchtelingen opgevangen. Het schip lag tijdens de feestdagen tijdelijk in Hellevoetsluis.

Sinds begin september is het hotelschip het thuis voor 150 vluchtelingen. Op verzoek van de veiligheidsregio besloot de gemeente voor een duur van drie maanden een aanlegplaats te bieden. In december vertrok het schip om plaats te maken voor de binnenvaartschepen, die tijdens de feestdagen in de haven liggen.

Omdat er nog altijd een groot tekort is aan huisvesting voor vluchtelingen verzocht de veiligheidsregio om de crisisnoodopvang in Krimpen aan den IJssel te verlengen. Omdat de opvang goed verlopen is, stemde de gemeente hiermee in. De gemeente Hellevoetsluis kon tijdens de feestdagen plaats bieden voor het schip, zodat de binnenvaartschippers alsnog in de Sliksloothaven terecht konden.

Terugkeer naar Krimpen

Vandaag keerde het schip dus weer terug naar Krimpen aan den IJssel. Burgemeester Martijn Vroom en wethouder Hugo van der Wal voeren met de vluchtelingen mee vanuit Hellevoetsluis.

Burgemeester Martijn Vroom: “Wij willen het college van Hellevoetsluis en de inwoners ontzettend bedanken. Het is erg fijn dat zij bereid waren om een maand hun haven te openen voor ‘ons asielschip’. Ook de binnenschippers en omwonenden bedanken wij. Zij maken het ook nu weer mogelijk om het schip een plek te geven in de Sliksloothaven.”

De verlenging van de opvang loopt door tot tenminste 1 april van dit jaar. Dan kan eventueel nog eenmaal een verlenging tot 1 juli worden toegezegd.

Vragen

Via het e-mailadres noodopvang@krimpenaandenijssel.nl kunnen inwoners al hun vragen stellen over het schip en de opvang. Tijdens kantoortijden kan er ook gebeld worden met het Krimpens contactcentrum via telefoonnummer 14 0180.

Laatste Nieuws

spot_img