dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Maximumsnelheid op Hobo omlaag na ernstige ongelukken

De verkeersoversteek op de Hobo met de Kapellekensbaan in Schollevaar is volgens de gemeente veilig genoeg. Dat blijkt uit de antwoorden op de raadsvragen van GroenLinks. Op het kruispunt kwam eind december een 86-jarige Capellenaar om het leven.

De klachten over de oversteek vanuit de bewoners zijn bekend bij de gemeente. Echter, het is niet mogelijk om de situatie verder aan te passen. Wel zijn er in 2021 al aanpassingen gemaakt om de veiligheid te vergroten. Het blijft voor automobilisten lastig om te zien of er fietsers aankomen vanaf de Kapellekensbaan.

De gemeente geeft aan dat fietsers en voetgangers bewust voorrang moeten geven aan het autoverkeer. Dat komt omdat automobilisten niet goed genoeg het fietspad op kunnen kijken. Door geplaatste schuttingen met een klimopbegroeiing is het zicht beperkt.

Drie lussen in Schollevaar worden 30km/u zones

De gemeente geeft aan dat inmiddels is besloten om op de drie lussen in Schollevaar de snelheid aan te passen. De weg in de lussen wordt smaller, maar krijgt geen drempels. Dat kan niet vanwege de stadsbussen die over de lussen rijden. Het plaatsen van korte drempels zorgt ervoor dat de bussen schade oplopen aan de onderzijde.

De drie lussen bestaan uit de straten Vrijheidsdans – Filomeentje Erf – Beatrijs Erf – Herenburg – Sinjeur Semeynsburg en de Hobo. Ook op de Aida waar nu werkzaamheden worden uitgevoerd, gaat de snelheid naar beneden.

De gemeente geeft aan de maximumsnelheid terug te brengen van 50 km/u naar 30 km/u, ter vergroting van de verkeersveiligheid. De weg wordt dan ingericht conform de eisen die aan een 30 kilometerweg worden gesteld, zoals de aanleg van plateaus in de weg.

Laatste Nieuws

spot_img