dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Auto’s onverwachts op bezoek in tuin, gemeente neemt maatregelen

Nadat eind november op de Bermweg voor de zesde keer een auto de tuin van Felix en zijn vrouw binnenreed, gaat de gemeente extra aanpassingen doen om de snelheid te verlagen. 

Automobilisten rijden vaak te hard of met een slok op vanaf de Bermweg in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel als zij vervolgens de T-splitsing van de Bermweg met de Klaas Klinkertweg over het hoofd te zien. Automobilisten worden – vaak door de hoge snelheid – door de verkeersdrempel gelanceerd en vliegen zo het erf van Felix en zijn vrouw op.

Eind november was de laatste keer dat een automobilist het erf op reed. Het complete hekwerk werd eruit gereden en de auto eindigde tegen de schuur en hun bestelwagen. De schade liep tot in de duizenden euro’s.

Artikel gaat verder onder foto

Verkeersremmende maatregelen

De gemeente heeft na het recente ongeluk opnieuw naar de weg gekeken. Daaruit is opgemaakt dat er nog kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het liefst wil de gemeente verkeersdrempels plaatsen, maar dat is gezien de oude bebouwing langs de weg niet mogelijk. Als vrachtverkeer over drempels zou rijden, zouden er trillingen ontstaan die mogelijk schade zouden kunnen opleveren aan de oudere panden.

De gemeente gaat nu elektronische borden plaatsen, waarmee weggebruikers worden gewezen op hun snelheid. Daarnaast wordt er een extra bord geplaatst die automobilisten waarschuwt voor een gevaarlijke kruising. Dit moet ervoor zorgen dat automobilisten beter kunnen anticiperen op de aankomende kruising en snelheid gaan minderen.

Blij met oplossing

Felix en zijn vrouw zijn blij met de oplossingen die de gemeente aanbiedt. Recent geleden is het oude woonhuis gesloopt zodat er nieuwbouw kan worden gerealiseerd. Hiervoor is het belangrijk dat er niet opnieuw auto’s de tuin in vliegen. Zelf gaan ze een grote betonnen rand plaatsen. Mocht een auto alsnog de kruising over vliegen dan moet deze rand de auto van het terrein houden.

 

Laatste Nieuws

spot_img