donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Opnieuw minder schade tijdens jaarwisseling in Capelle

Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er zo’n 7.000 euro aan schade veroorzaakt. De schade werd vooral veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Dat heeft burgemeester Peter Oskam gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak. 

De jaarwisseling is in Capelle dit jaar opnieuw rustig verlopen. “Geen vuurwerktoeristen vanuit Rotterdam, gelukkig weinig letsel en geen grote incidenten waar handhavers, politie of andere hulpdiensten werden lastig gevallen”, aldus burgemeester Oskam. Wel was er opnieuw schade door vuurwerk, iets waar de burgemeester toch elkaar jaar weer van baalt. “Ook al is het slechts 7.000 euro dit jaar, het is wel uw schade aan eigendommen van uw gemeente.”

Veel minder schade

De afgelopen jaren is de schade tijdens de jaarwisseling flink afgenomen in Capelle. Vooral in de coronajaren toen er ook een landelijk vuurwerkverbod gold. Tijdens de jaarwisseling van 2015/2016 lag het schadebedrag nog rond 28.000 euro, blijkt uit cijfers die in handen zijn van Capelle Vandaag. Tijdens de jaarwisseling van 2019/2020 was de schade al minder: toen was 17.500 euro schade. Een jaar later nog maar 7.000 euro. 

 

Laatste Nieuws

spot_img