dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Trein strandt bij Moordrecht: Reizigers uren vast in trein zonder stroom en verwarming

In het weiland tussen Moordrecht en Zevenhuizen is een trein stil gevallen. Rond half zeven vanavond ging het mis, de trein viel op een viaduct stil en de stroom en de verwarming vielen uit. In de trein zitten ongeveer 1000 reizigers.

De trein is volgens de NS stilgevallen vanwege een lekkage in het luchtdruksysteem. Reizigers laten via Twitter weten dat ze ruim drie uur vast hebben gezeten. Het licht en de verwarming waren uitgevallen. Ook het toiletpapier in de trein was inmiddels allemaal verbruikt.

Pas rond 21.45 uur kwam de evacuatie van de reizigers op gang. Op dat moment stond de trein al meer dan drie uur stil. De NS spreekt van een zeer ongelukkige situatie. Omdat de trein op een fly-over stond konden hulpverleners de trein moeilijk bereiken. Met behulp van een speciale locomotief is geprobeerd om de trein vlot te trekken. Dat mislukte helaas. De reizigers zijn met bussen verder op weg gebracht.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img