dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Capellenaar langer in voorarrest na explosies in Nootdorp

Woensdag 11 januari is het voorarrest van de 20-jarige man uit Capelle verlengd. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosies die recentelijk in Nootdorp plaatsvonden.

Op 8 januari vond voor de tweede keer in korte tijd een ontploffing plaats bij een woning in de plaats Nootdorp. Omwonenden konden een goed signalement doorgeven van een man en de auto waarmee hij wegreed. De politie kon de man, de 20-jarige Capellenaar, even later op de A16 tot stoppen dwingen en aanhouden.

Motief onduidelijk

Hoewel de actie doelgericht blijkt te zijn, tast de politie nog in het duister over een motief. Er zou al twee jaar overlast worden ervaren in de buurt door een jongen die in de woning verbleef. Wat deze overlast precies inhield, kunnen de gemeente en politie omwille van het onderzoek niet zeggen.

De Capellenaar is woensdag 11 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het voorarrest is met twee weken verlengd. Dan zal opnieuw gekeken worden of het voorarrest verlengd moet worden.

Veiligheidsmaatregelen in Nootdorpse wijk

De gemeente heeft nieuwe maatregelen genomen om de veiligheid in de wijk te verbeteren. De dreiging is dus nog niet verdwenen en nieuwe aanhoudingen worden nog niet uitgesloten, aldus de politie.

De bewoners van het huis dat doelwit was van de aanslagen keren na overleg met de gemeente niet terug. Daarmee hoopt de gemeente ook dat er geen nieuwe geweldsincidenten zullen volgen.

Laatste Nieuws

spot_img